Výročná správa 2011

Činnosť Bielohandeľského kultúrneho združenia - Bukovinka bola v roku 2011 nasledovná.

Celý rok prebiehali bežné pravidelné nácviky: tanečné - 1x za týždeň (okrem súborových prázdnin), nácviky prípravky a nepravidelné nácviky spevácke a  muzikantské.

JANUÁR:

14. 1. - Schôdza vedenia BKZ

FEBRUÁR:

4. 2.   – Schôdza vedenia BKZ

19. 2. - účinkovanie úderky FS na zavíjanke bývalej súboristky  Ivany  Kánovej

26. 2. – „XI. Bukovinkársky ples“ – tradičný ples v turistickej ubytovni Käčka

MAREC:

5. 3. – „Bukovinka TV“ - fašiangovo-estrádny program FS Bukovinka

8. 3. – „ Pochovávanie basy“ – tradičná rozlúčka s Fašiangami v kultúrnom dome v spolupráci s divadelným súborom M-Bravo

12. 3. - chôdza vedenia BKZ a následne Valné zhromaždenie BKZ

18. - 20. 3. - Sústredenie FS v Braväcove za účasti externého choreografa Vladimíra Michalka. Pod jeho vedením sme začali nacvičovať nový tanec pod názvom "Braväcovo tancuje Telgárt"

APRÍL:

8. 4. - schôdza vedenia BKZ

9. 4. – „ Štyri svadby“ - účinkovanie ĽH na svadbe vo Vysokých Tatrách počas natáčania televízie Markíza

16. 4. – jarná brigáda na amfiteátri a v klube BKZ

25. 4. -  „Veľkonočná oblievačka“ – tradičná oblievačka sa kvôli dažďu a zime nekonala

29. 4. – „Stavanie májov“ - vystúpenie FS Bukovinka na námestí v Brezne

MÁJ:

7. - 8. 5. - sústredenie FS s V. Michalkom - nevydarené

13. 5. -   schôdza vedenia BKZ

16. 5.-  „Francúzi na Mýte“ - účinkovanie ĽH pre zahraničných Slovákov z Francúzska

28. 5. – „Otvorenie letnej sezóny“ – vystúpenie FS Bukovinka a hostí programu: FSk Bacúšan z Bacúcha v kultúrnom dome v Braväcove, následná Disco

JÚN:

4. 6. – „Halászle festival“ - účinkovanie ĽH v maďarskom Szarvasi na medzinárodnej prehliadke ľudových hudieb a medzinárodnej súťaži vo varení rybacej polievky.

10. 6. – schôdza vedenia BKZ (schôdze kvôli festivalu v podstate každý týždeň)

10. -11. 6.- Sústredenie FS v Braväcove za účasti externého choreografa Vladimíra Michalka - dokončenie a docvičenie novej choreografie

12. 6. - „O pohár Bukovinky“ – XI. ročník tradičného volejbalového turnaja za účasti družstiev: Braväcovo, Vepor Č. Balog, Závadka nad Hronom, Brezno, Axes, Pohorelá

15. 6. – schôdza vedenia BKZ

22. 6. – schôdza vedenia BKZ

24.6.-“HDST“- vystúpenie ĽH Bukovinka v Heľpe

27. 6. – schôdza vedenia BKZ

JÚL:

4. 7. – schôdza vedenia BKZ

7. - 10. 7. „MFF Klatovy 2011“ - zahraničný zájazd FS Bukovinka v Klatovách v Českej republike

12. 7. – schôdza vedenia BKZ

13. 7. - brigáda na amfiteátri a v klube BKZ

15. - 16. 7 - „ Folklórny festival na Bielych Handľoch“ – X. ročník festivalu

22. 7. – schôdza vedenia BKZ

AUGUST:

2. 8. – schôdza vedenia BKZ

5. – 6. 8. –„ NONSTOP 2011“ - 23.ročník 24-hodinového volejbalového maratónu za účasti 10 mužstiev

14. 8. - „Farské hody“ - vystúpenie FS na amfiteátri v Braväcove

31. 8. – schôdza vedenia BKZ

SEPTEMBER:

Súborové prázdniny

3. 9. - účasť a víťazstvo mužstva FS Bukovinka na futbalovom turnaji folklórnych súborov za účasti Brezna, Polomky, Braväcova a domáceho Bacúcha.

17. 2. - účinkovanie úderky FS na zavíjanke bývalej súboristky Mirky Vaňkovej

OKTÓBER:

1.10 – „Michalské hody“ - vystúpenie FS Bukovinka v Pohronskej Polhore

7. 10. - účinkovanie ĽH na otvorení vernisáže Odliatkov mincí od Karola Lička v múzeu v Brezne,

8. 10. – schôdza vedenia BKZ

22. – 23. 10. – „Bukovinka na Bukovinke“ – XII. ročník turistického výstupu a koncertu ĽH na Bukovinskej skale

NOVEMBER:

11. 11. – schôdza vedenia BKZ

12. 11. - Nábor nových členov v ZŠ Beňuš

DECEMBER:

8. 12. - schôdza vedenia BKZ

9. 12. – „Rozsvietenie vianočného stromčeka“ - účinkovanie speváckej skupiny v Braväcove

16. 12. – „Večer autentického folklóru“ - organizačné zabezpečenie a účinkovanie FS Bukovinka  v Zrkadlovom háji v Petržalke, ako spoluúčinkujúci bola spevácka skupina "Jeseň života"

30. 12. - Vianočný večierok členov BKZ

Sumarizácia:

Zorganizovali sme 8 akcií a podujatí pre verejnosť, 2 akcie v rámci BKZ, 9 x sme vystupovali pred divákmi doma, po okolí a 2x v zahraničí (Maďarsko, ČR),  na ďalších 8 akciách hrala samostatne ĽH,

1x sme mali valné zhromaždenie, 15 x schôdzu vedenia BKZ. Pri tejto sumarizácii činnosti netreba zabudnúť na množstvo jednaní riaditeľa a ostatných členov vedenia BKZ so zástupcami obce Braväcovo, okolitých obcí, so sponzormi, podnikateľmi, taktiež písanie projektov a žiadostí o dotácie na BBSK a MKSR.

Pri vystúpeniach FS i ĽH sme dôstojne reprezentovali jednak obec Braväcovo ako i celý mikroregión Biele Handle, Slovensko.

V  roku 2011 organizačné zabezpečenie našich plánovaných podujatí sme opäť robili systémom  podľa tzv. pracovných skupín, to znamená, že každú akciu mala na starosti jedna z troch pracovných skupín (okrem festivalu), no v porovnaní s predchádzajúcim rokom sa tu prejavila menšia zainteresovanosť všetkých členov týchto pracovných skupín a museli to odtiahnuť jedny a tí istí členovia.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na týchto výsledkoch: vedeniu BKZ, vedúcim pracovných skupín,  členom, ktorí viedli nácviky prípravky (Jano Gašperan ,atď.) členskej základni BKZ, čestným členom BKZ,  obci Braväcovo, obci Beňuš,  MKSR, BBSK, Ing. Jaroslavovi Demianovi a Ing. Dušanovi Švantnerovi, ale aj ostatným sponzorom a jednotlivcom: Pekáreň u Flosníkov, HLP grafik, COOP Jednota Brezno, Jánovi Knapčokovi, Ing. Jaroslavovi Filovi, Penziónu Schweintaal, Katke Kochanovej, Pavlovi Noskovi, MŠK Brezno, f. Technos, Medmetal,  Ing. Ondrejovi Bursovi, Agromix, Miroslave Mladšej, Jánovi Kánovi, Ivanovi Kuvikovi, Zdenovi Bubelínymu, Danke Kánovej, všetkým darcom 2% z dani a iným...

V Braväcove, dňa 3. 3. 2012